O nama

"Gledajući slike iz galerije Papagaj je samo jedan lep restoran. Ali, shvatićete da je u Papagaju kao i u životu. Ne morate ništa, i možete mnogo."


To vam je kao sa rock 'n' rollom. Reklo bi se, ništa naročito. Par rifova, doboš, noga, bas, i onda se sve to ponavlja. Naravno, ima i onog vrckanja kukovima. I isplažen jezik.

Jezik je čudo. Jezikom pričamo. Jezikom pevamo. Jezikom se ljubimo. Jezikom jedemo. Jedino njime osećamo ukus. O tome se ovde radi. O ukusu.

Nikolu Koćala, vlasnika Papagaja, upoznao sam tako što mi je pokazao svoj prvi bilbord. Na njemu je pisalo Zbog koncerta The Rolling Stonesa nećemo raditi 9. jula. Naravno, nisu ovde u pitanju (samo) Stonesi. Isplažen jezik može izgledati kao protest i pobuna. Stvar izbora. Ja volim da mislim da ste tako i u stalnoj potrazi za ukusima. Novim, zanimljivim, posebnim, lepim, autentičnim... Ne samo kada je u pitanju hrana. To je način mišljenja. Nije se džaba i Ajnštajn tako slikao.

Kakve to veze ima sa Papagajem?

Papagaj je baš takav. Mesto koje, kao i rock 'n roll, doživite u stomaku. I hranom, i uslugom, i ambijentom.

Papagaj ima more u bašti. I planine u dvorištu. Zato što ima filozofa u arhitekti. Ima i pesnika u kuvaru. Ima prave prijatelje u osoblju. I ima samo stalne goste. Jer ko jednom dođe, posle dolazi stalno. I ponavlja kao papagaj: sviđa mi se!


Cene u Papagaju su preko cele godine iste. Nema dizanja u sezoni. Za Papagaj vam je jedino potrebno da budete bogati duhom. I da imate i razumete taj jezik. Koji je jedino, kako Koja peva, neukusu rekao ne!

Sećam se svog prvog dolaska u Papagaj. Bio je slobodan samo jedan stočić. Divan za kafu, ali nezgodan ako hoćete da doručkujete. Istog momenta, gost pored nas je ustao i galantno nam doneo – svoj sto! Onda je sasvim mirno, kao da se ništa nije desilo, vratio na svoju stolicu i nastavio da čita novine. Popaj. Džimi Barka. Zna čovek kako je na moru. I u Papagaj. Traži se sto više. Ali mesta ima za sve.

Gledajući ljudski život, prirodu, svet, kosmos, da, Papagaj je samo jedan lep restoran. Ali dok budete, uz vino i društvo, slušali ljeskanje mora u mraku i gledali prosute zvezde po nebu, shvatićete da je u Papagaju kao i u životu. Ne morate ništa, i možete mnogo.

It's only Restaurant 'n' Lounge but I like it!

Vidimo se u Papagaju! Dobrodošli!

Slavoljub Stanković, pisac i gost Papagaja